Pienokainen oppi konttaamaan – perheen koira palkitsi hellästi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perinteisesti vauvat oppivat ryömimään tai konttaamaan 8-10 kuukauden iässä. Vanhempien tehtävänä on kannustaa lasta liikkumaan hänen oman kehittymisensä mukaan. Isät ja äidit pitävät pienokaisen huippuhetkinä tilanteita, joissa lapsi oppii liikkumaan itsestään.

YouTube
YouTube

Don Swift kuvasi pienen tyttärensä ensimmäiset ryömintä- ja konttausharjoitukset suloiselle videolle. Lapsukainen etenee videolla määrätietoisesti kohti perheen mustaa lapbradorinnoutajaa, joka seuraa vauvan ponnisteluja sivusta suurella mielenkiiinnolla. Ryömijä pääsee kuin pääseekin eteenpäin. Videon lopussa näytetään perhekoiran antama palkinto lapselle, kun lemmikkieläin muiskauttaa pusun pienokaiselle.

Vauvojen liikkuminen perustuu heidän luonnolliseen haluun testata kehonhallintaa ja lihaksia. Pian videon perheessä joudutaan muuttamaan koti entistäkin turvallisemmaksi, ettei pikkuvipeltäjä satuta itseään likkuntaharjoittelun lomassa. Muutaman kuukauden päästä hän saattaa jo ottaa ensiaskeleitaan.