Teini testasi: Tarttuuko kieli jäiseen metalliin?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Päiväkodissa ja kotona varoitetaan lapsia nuolemasta metallisia esineitä pakkasella, sillä kieli voi napata niihin ikävästi kiinni. David-niminen teinipoika halusi testata myyttiä toimiessaan pikkusiskonsa lapsenvahtina. Loput tarinasta voi vaan arvata.

YouTube
YouTube

David meni talon alakertaan tutkimaan perheen pakastinta, kun sai jostain syystä idean testata jäämyyttiä omalla kielellään metalliseen hyllyyn. Pikkusisko ihmetteli isoveljensä toimia, kunnes ymmärsi toimittaa pinteessä olleelle pojalle puhelimen.

Hätäkeskustyöntekijällä meni hetki, ennen kuin hän ymmärsi hätänumeroon soittaneen Davidin puhetta. 15-vuotias poika pääsi kiipelistä paikalle saapuneiden poliisien ansiosta, ja nyt hän tähdittää TLC-televisiokanavan Outrageous 911 -televisiosarjaa.

Kieli tarttuu metalliin jo viidessä pakkasasteessa. Tiede-lehden julkaiseman artikkelin mukaan kosteaan tarttumiskohtaan muodostuu nopeasti jääkerros, jonka voi sulattaa esimerkiksi lämpimän veden avulla. Myös märkä sormi tai kämmen tarttuu metalliin pakkassäällä. Poliisit käyttivät teinin pelastamiseen juurikin lämmintä vettä.