Led Zeppelin kieltäytyi 800 miljoonan dollarin tarjouksesta – Robert Plant repi sopimuksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosina 1968 – 1980 aktiivisesti toiminut legendaarinen rockyhtye Led Zeppelin kuuluu edelleen raskaan rockin historian merkittävimpiin yhtyeisiin. Bändin albumeita on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 300 miljoonaa kappaletta ja paluuta on toivottu hartaasti.

Asiasta on jauhettu jopa niin paljon, että Led Zeppelinin muusikot ovat tyytyneet yleensä letkauttelemaan asian tiimoilta pelkästään sarkastisia lauseita ilman aiettakaan kantaa soittimiaan samalle lavalle enää koskaan.

Nyt yhtyeen paluuta on kosiskellut viihdemoguli Richard Branson. Sopimusehdotus käsitti 35 keikan kiertueen, jossa palkkio olisi ollut 800 miljoonaa dollaria. Kitaristi Jimmy Page ja kosketinsoittaja John Paul Jones allekirjoittivat sopimuksen.

Kuitenkin yhtyeen laulaja Robert Plant kieltäytyi kunniasta ja repi sopimusehdotuksen kaikkien ihmisten edessä, CNN-uutiskanava uutisoi. Hänen viestinsä tuli selväksi – yhtye ei tee koskaan comebackia. Plantin tiedottaja on kuitenkin kiistänyt Guardian-lehdelle väitteet yhtyeen saamasta jättitarjouksesta.

Yhtyeen saama 800 miljoonan keikkatarjous ei ole historian suurin, sillä ruotsalainen ABBA hylkäsi taannoin peräti miljardin dollarin tarjouksen paluukiertueesta.

Led Zeppelinin rumpali John Bonham kuoli vuonna 1980 tukehtumalla omaan oksennukseensa juotuaan 40 annosta vodkaa 12 tunnin aikana. Yhtye hajosi heti tämän jälkeen. Hänen poikansa Jason Bonham on soittanut kuitenkin yhtyeen satunnaisilla keikoilla vuosien saatossa, kuten vuoden 2007 Lontoon legendaarisessa konsertissa. Alkuperäinen Led Zeppelin esiintyi Suomessa yhden ainoan kerran Helsingin Kulttuuritalolla 23. helmikuuta vuonna 1970.