Valtavia reikiä ilmestynyt ympäri Floridaa – yksi nielaisi auton ja pihatien

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Floridassa on nähty lyhyen ajan sisällä useita maahan ilmestyneitä vajoamia, jotka ovat nielaisseet sisäänsä kokonaisia autoja ja taloja. Nyt tuoreimman tapauksen raportoidaan tapahtuneen erään omakotitalon etupihalla, ja pelastusviranomaiset ovat ryhtynet evakuoimaan alueen asukkaita.

Floridalaisessa Holidayn kaupungissa asuva 63-vuotias Anna Boi Jones ajoi autollaan kotipihalleen tavalliseen tyyliinsä. Muutamaa minuuttia myöhemmin maa nielaisi ajoneuvon ja koko pihatien sisäänsä. Onneksi Jones oli ehtinyt nousta kyydistä pois ennen onnettomuutta. Geologien mukaan Floridaan on ilmestynyt vuoden aikana yli 250 reikää maahan. Vajoama-alueilta on nyt ryhdytty evakuoimaan ihmisiä, Abc News raportoi.

Maahan ilmestyneitä reikiä kutsutaan doliineiksi, ja ne saattavat olla halkaisijaltaan muutamasta metristä peräti satoihin metreihin. Kerroimme myös viime vuonna, kuinka Floridaan ilmestynyt doliini nielaisi sisäänsä kolmekerroksisen huvilan. Vuonna 2007 Guatemalaan ilmestyi 100 metriä syvä vajoama, joka imaisi itseensä useita taloja ja tappoi kolme ihmistä.