Hervoton kiteytys Suomen tilasta: ”Taisi olla suomalainen luuseriyrittäjä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluvalla hallituskaudella Suomen taloudellinen tilanne on muuttunut historiallisen huonoksi, ja Suomea onkin verrattu kansainvälisessä talouslehdistössä jopa Kreikkaan ja Hollantiin. Parhaillaan kokoomusvetoinen hallitus keskittyy päätösten tekemisen sijaan vaalityöhön, joten valoa ei näy tunnelin päässä ennen seuraavaa vaalikautta.

Suomessa hallitus, eduskunta ja viranomaiset ovat kuluvalla vaalikaudella keskittyneet maan taloustilanteen parantamisen sijaan pääasiassa uusien verojen ja maksujen keksimiseen sekä erityisesti byrokratian sekä uusien kieltojen ja määräysten lisäämiseen. Tuloksena on tilanne, jota kansalaiset saavat äimistellä päivittäin viskigatena, lörtsygatena ja lukemattomina muina ihmetyksen aiheina.

Nyt BlogBookin blogisti Altti Salomäki on kiteyttänyt Suomen tämän hetken tilanteen osuvin sanakääntein otsikolla ”Me ollaan hävitty tää peli”. Hän vertaa Suomea lentomatkaan, jossa päättäjät istuvat ohjaamossa ja ykkösluokassa kansalaisten matkustaessa turistiluokassa.

– Hyvät syväpyllistäjät, äsken täällä ohjaamossa vieraili pienyrittäjä Risto kokeilemassa, saako hän käännettyä ohjaussauvaa nousuasentoon. Valitettavasti hän ei ollut tarpeeksi voimakas meidän kaikkien kääntäessä kahvaa vastasuuntaan. Taisikin olla sellainen suomalainen luuseriyrittäjä. Koska lentokorkeutemme on Riston takia painunut yhä alemmas, lisäämme painoa täällä koneen etuosassa, Salomäki kirjoittaa.

– Voitte olla huoleti, sillä Kalevi Sorsa –säätiön tutkimuksen mukaan tämänkään kuulutuksen aiheuttama lisävitutus ei tule johtamaan kansannousuun. Tarjoilu jatkuu täällä ohjaamossa normaalisti. Alamaiset! Tämä on nauhoitettu tiedote, oikeasti olemme lomalla. Pyydämme antamaan palautetta palvelustamme kansalaisaloitepalvelussamme. Jokainen mielipide on meille tärkeä estää.

Lue koko kirjoitus tästä.

Brysselissä kansalaiset saivat tällä viikolla viimein tarpeekseen sikäläisen hallituksen toimista, kun Euroopan unionin ytimessä 100.000 ihmistä osoitti mieltään väkivaltaiseksi kaaokseksi muuttuneessa jättimielenosoituksessa. Lue lisää Brysselin kaaoksesta tästä.