Käärme pinteessä – työnsi pään juomatölkkiin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ihmisen roskaaminen aiheutti käärmeelle kirjaimellisesti päänvaivaa Australiassa. Käärme oli nimittäin kurkannut tyhjän tölkin sisään ja jäänyt jumiin. Paikalle sattunut sivullinen oli nähnyt käärmeen pyristelevän tölkin kanssa ja soittanut eläintensuojeluviranomaisille.

YouTube
YouTube

Viranomaiset neuvoivat miestä ottamaan käärmeen ja laittamaan sen säkkiin tai ämpäriin ja tuomaan sen viraston vastaanotolle. Monet australiassa elävistä käärmeistä ovat myrkyllisiä ja tölkin poistaminen olisi voinut aiheuttaa vaaran ihmiselle tai käärmeelle.

Eläintenhoitajien mukaan on valitettavan yleistä, että eläimet jäävät jumiin tai takertuvat ihmisten heittämiin roskiin. On todennäköistä, että käärme on aistinut ympäristössä liikettä ja yrittänyt piiloutua tyhjän tölkin sisälle.

Piilopaikka oli ollut liian pieni eikä käärme enää päässyt irrottautumaan. Virkailijoiden mukaan sivullinen oli toiminut esimerkillisellä tavalla ja käärme on nyt kaikin puolin kunnossa. Daily Mail -lehden mukaan samanlaisia tapauksia on sattunut lyhyen ajan sisään pari kappaletta. Ihmisten täytyisi noudattavaa varovaisuutta ja muistaa kerätä roskat luonnosta.