Kännykäsovellus voi paljastaa melanooman

Viihdeuutiset · Annika Kela

Jokainen on varmasti joskus havainnut ihossaan muutoksia esimerkiksi luomien muodossa. Joskus erikoinen luomi saattaa herättää melanoomaepäilyn. Dermatologit ovat suunnitelleet matkapuhelimeen sovelluksen, jolla voi analysoida ihossa olevia luomia kuvan perusteella.

YouTube
YouTube

SkinVision -sovellus tekee analyysin ja kertoo tulokset oikein jopa 90 prosentin tarkkuudella. Melanooman analysointisovellusta on kehitelty vuodesta 2011 lähtien. Vastaavia sovelluksia on ollut markkinoilla jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt SkinVisionin kehittäjät ovat viimein tyytyväisiä sovellukseen tehtyihin päivityksiin.

Ihotautilääkärit ovat testanneet sovellusta ja olleet siihen tyytyväisiä. Sovelluksen luojat haluavat kuitenkin muistuttaa, että applikaatio ei korvaa lääketieteellistä tutkimusta tai lääkärin konsultointia. Kännykkäsovellusta on kuitenkin kätevä käyttää apuna luomien tutkimiseen. Suuri osa luomista on harmittomia. He jotka haluavat ottaa luomistaan selvää ravaamatta jokaisen ihossa esiintyvän pilkun takia lääkärissä, voi käyttää apuna uutta sovellusta.