12-vuotias karkasi kotoa – asui kuusi päivää Ikeassa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nuori 12-vuotias poika oli päättänyt karata kotoaan Kiinassa. Poika oli riidellyt vanhempiensa kanssa, sillä vanhemmat olivat saaneet koulusta puhelun, jonka mukaan poika ei ollut tehnyt kotitehtäviä ja laiminlöi koulunkäynnin. Riitelyn päätteeksi poika lähti kotoaan omille teilleen.

Poika asui Ikean huonekaluliikkeessä kuuden päivän ajan. Nuorukainen on kertonut, että päivisin hän kävi ostoskeskuksessa napostelemassa ilmaisnäytteinä jaettuja ruokia ja iltaisin hän palasi Ikeaan. Poika oli jotenkin onnistunut soluttautumaan asiakkaiden joukkoon, eikä henkilökunta kiinnittänyt häneen huomiota.

Pahan päiväisesti pelästyneet vanhemmat olivat ilmoittaneet poliisille pojan katoamisesta ja poikaa etsittiin kuuden päivän ajan. Perheenäiti tunnusti pojan karanneen aiemminkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun poika oli useita päiviä kadoksissa.

Poliisi pääsi pojan jäljille tarkistettuaan ostoskeskuksen ja Ikean valvontakamerat. Äiti oli maininnut poliisille, että poika viihtyy Ikeassa ja ostoskeskusten suurissa marketeissa ja poliisi päätti tarkistaa näkyykö poikaa valvontakamerassa. Lopulta poliisit löysivät pojan ja toimittivat hänet tarkistettavaksi sairaalan. Nuorukainen oli nälkänsä takia heikossa kunnossa, mutta toipui nopeasti karkureissustaan.