Aviopari deittailee vapaasti muita ihmisiä – yhdessä vain lapsen takia

Viihdeuutiset · Annika Kela

San Franciscossa asusteleva pariskunta Clark ja Valerie huomasivat eräänä päivänä olevansa toisilleen enemmän kavereita kuin rakastavaisia. Sen sijaan, että he hakisivat avioeroa, he päättivät jatkaa elämäänsä normaalisti, mutta sopivat, että voivat jatkossa tapailla muita ihmisiä. Vastaavia aviopareja löytyy runsaasti myös Suomesta.

YouTube
YouTube

Toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin parin avoimessa avioliitossa. Kumpikaan puolisoista ei ole ollut mustasukkainen, vaikka toinen olisi käynyt treffeillä. Pariskunta on kertonut, että tärkein syy pysyä yhdessä on heidän poikansa. He haluavat kasvattaa pojan yhdessä ja viettää hänen kanssaan tasapuolisesti aikaa.

Pari asuu saman katon alla ja asumiskustannukset jaetaan tasapuolisesti. Jos pariskunta olisi eronnut, olisi edessä ollut omaisuuden ja asunnon puolittaminen. Se olisi ollut molemmille kallista, joten he päättivät muuttaa eri huoneisiin ja rahaa säästyi molempien omiin tarpeisiin, eikä avioeroa haettu. Pariskunnan poika on kertonut olevansa onnellinen vanhempiensa hyvistä väleistä.

Vaikka monet ovat ihmetelleen parin ratkaisua, on perheen lähipiiri suhtautunut asiaan ymmärtäväisesti. Pariskunnan yhteiset ystävät ovat iloisia, että he voivat pitää yhteyttä molempiin normaalilla tavalla, eikä ajan viettäminen yhdessä ole kiusallista. Vaikka avoin avioliitto toimii samalla periaatteella kuin avoin parisuhde, voiko se silti oikeasti toimia?