Eminem viljeli kirosanoja hyväntekeväisyyskonsertissa: ”V**un hyvää veteraanien päivää!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Veteraanien kunniaksi järjestetyssä hyväntekeväisyyskonsertissa nähtiin supertähdistä koostuva esiintyjäkaarti. Washingtonin National Mallissa esiintyi myös räppäri Eminem. Yleisön yllätykseksi Eminem oli ottanut räikeän linjan esityksessään ja kiroili läpi ohjelmanumeronsa.

Ihmiset ovat olleet miehen esityksestä tyrmistyneitä, sillä veteraaneja kunnioittavassa konsertissa voisi luulla ihmisten käyttäytyvän soveliaasti ja kunnioittavasti. Monet olisivat olleet valmiita antamaan anteeksi sen, että mies lipsauttaa kirosanan vahingossa, mutta miehen koko esitys sisälsi korvia kuumottavaa kielenkäyttöä.

Twitter on käynyt kuumana Eminemin esityksen jälkeen, sillä ihmiset ovat purkaneet pettymystään sosiaalisessa mediassa. Tavallisten Twitter-käyttäjien lisäksi monet julkisuuden henkilöt ovat kritisoineet miehen esitystä.

Eminemin esitys ei ollut kuitenkaan ainut närää aiheuttanut esiintyminen, sillä Bruce Springsteen esitti yhdessä Dave Grohlin ja The Zac Brown Bandin kanssa kappaleen Fortunate Son, jota pidetään sodanvastaisena kappaleena. Sotaan osallistuneet veteraanit kokivat kappaleen epäkunnoittavana ja sopimattomana konserttiin. Konsertin organisaattorit ovat saaneet konsertista kärkkään palauteryöpyn.