Asuntoilmoitus loksauttaa leuat – tällaista ei Suomessa nähdä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa asuntojen ja kiinteistöjen ilmoituksia päästään tutkailemaan muun muassa Jokakoti ja Oikotie -verkkopalveluissa, joista nousee ajoittain erikoisia löytöjä myös lehtien sivuilla. Nyt Britanniassa kaupataan kuitenkin asuntoa, jollaista ei ole Suomessa nähty. Eikä nähdä.

Kyseessä on Oxfordin liepeillä Headingtonissa vuokrattavana oleva asunto, joka on muuten melko tavallisen näköinen brittiasunto, mutta talon katolla on jotain todella poikkeuksellista. Siellä on nimittäin ollut pystyssä vuodesta 1986 saakka valtavan kokoinen hai. Tämä 7,5 metriä pitkä lasikuidusta tehty hai törröttää talon katosta siten, että se näyttää pudonneen katolle ja menneen siitä läpi.

The Guardianin mukaan hai rakennettiin alunperin katolle Nagasakin ydinpommin juhlavuoden kunniaksi ja kylmän sodan ydinsodan uhkaa vastaa. Viranomaiset vaativat rakennuksen omistajaa purkamaan hain, mutta eivät siinä onnistuneet. Vuokrailmoituksen mukaan asukas tottuu nopeasti siihen, että ihmiset ottavat talosta valokuvia.