Kissanpennut auttavat stressiin – näin kissaterapia toimii

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tutkimustulokset ovat osoittaneet, että eläinten läsnäololla on mieltä piristävä vaikutus. Stressiä ja ahdistusta on hoidettu eläimiä apuna käyttäen jo vuosikymmenten ajan. Kun ihminen silittää tai leikkii eläimen kanssa, tulee hänellä tutkitusti parempi mieli. Ei ole siis ihme, että kisuterapia on tehokas stressin lievittäjä.

YouTube
YouTube

Los Angelesissa järjestettiin puistossa terapiatuokio, jossa stressaantuneet ihmiset istahtivat aitaukseen ja alkoivat kuunnella kuulokkeista rauhallista puhetta. Aitauksessa olevista luukuista alkoi terapian aikana tupsahdella ulos pieniä kissanpentuja. Testihenkilöt olivat suloisista vieraista ilahtuneita ja alkoivat silittää ja leikkiä pentujen kanssa.

Monet henkilöistä kertoivat ennen aitaukseen menoaan mikä heidän elämässään aiheuttaa stressiä, ja mistä he ovat sillä hetkellä eniten stressaantuneita. Aitauksesta poistumisen jälkeen testihenkilöt olivat kuin toisia ihmisiä. Kisuterapialla hoidetut ihmiset hymyilivät ja kertoivat kokemuksen olleen mielenkiintoinen ja piristävä.

Terapiatuokion järjesti Soul Pancake -mediakeskus yhteistyössä lemmikkieläinten ruoka- ja tarvikeyrityksen Purinan kanssa. Kissanpennut olivat lainattuja läheisestä löytöeläinkeskuksesta. Suloinen video osoitti, että eläinten auttaminen stressin lievittämisessä ei ole mikään myytti.