Kännykkäviestien seuraava askel: Kaverin teksti näkyy reaaliajassa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Viestittelysovellukset ovat olleet hitti älypuhelinten käyttäjien keskuudessa. Useassa sovelluksessa on ominaisuus, joka kertoo, milloin vastapuolelle lähetetty viesti on luettu ja kun vastapuoli kirjoittaa viestiä. Nyt markkinoilla on uudenlainen viestittelysovellus.

Sovelluksessa vastapuoli näkee reaaliajassa mitä toinen kirjoittaa, myös vaikkei viestiä koskaan lähetettäisi. Beam Messengerissä on mahdollista nähdä näpyteltävät viestit reaaliajassa, eli kaikki mitä vastapuoli näpyttelee näkyy vastaanottavalle osapuolelle.

Kirjoittelua on mahdollista katsoa ennakoon ja viesti tallentuu keskusteluun vasta, kun se on lähetetty. Hauska ominaisuus paljastaa heti, mitä vastapuoli ajattelee, sillä vaikka kirjoitettu viesti pyyhittäisiin, on vastaanottaja jo nähnyt sen. Viestittelysovellukset ovat viime aikoina kehittyneet suurten harppausten lailla.

Snapchat-sovelluksen vastine Ansa julkaistiin hiljattain, jossa lähetettyjä kuvia pääsee poistamaan vastapuolen nähtävistä ennen kuin vastapuoli on lukenut viestin. Snapchatissa viesti poistuu automaattisesti määritellyn ajan jälkeen, kun vastapuoli on lukenut viestin. Sovellus, jossa kaikki nämä ominaisuudet olisi yhdistettynä olisi varma hitti.