Koiranomistajan nerokas keksintö – auttaa sokeita koiria

Viihdeuutiset · Annika Kela

Näkökyvyn menettäminen tarkoittaa, että on ryhdyttävä opettelemaan liikkumista ja navigointia ilman, että näkee eteensä. Ihmisille on kehitetty apuvälineitä, joka helpottavat liikkumista ilman näkökykyä. Ennen kekseliästä koiranomistajaa ei sokeilla koirilla ole ollut apuvälineitä liikkumiseen.

YouTube
YouTube

Eräs koiranomistaja sai nerokkaan idean, kun hän halusi auttaa heikkonäköistä koiraansa liikkumaan turvallisesti. Koira oli nimittäin alkanut törmäillä tiellä oleviin esteisiin ja omistaja pelkäsi, että koira loukkaa itsensä. Niinpä omistaja suunnitteli koiralle kaulurin, josta ulottuu koiran pään ympärille vanne, joka suojaa koiraa kolhimasta päätään.

Koska kauluri ja vanne muistuttavat enkelin sädekehää, on omistaja nimennyt apuvälineensä Muffins Haloksi. Keksintönsä ansiosta koira ei loukkaa itseään liikkuessaan. Kevyt suojarengas on ollut monelle heikkonäköiselle koiralle suuri apu.

#Blinddog #bostonterrier wearing Muffin's Halo # butterfly wings…I can fly again :)

Kuva, jonka Blind dog Muffin Bordeaux (@muffinshaloforblinddogs) julkaisi on