Mallinuket tyrmistyttävät – koulutytöt raskaana näyteikkunassa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suuren kauppakeskuksen näyteikkunaan oli ilmestynyt mannekiineja, joiden yllä oli uudet koulupuvut. Näyteikkunassa markkinoitiin suurella tekstillä ”takaisin kouluun” aiheisia vaatteita. Ensimmäistä kertaa mallinukkien päälle oli laitettu tavallisten pukujen lisäksi myös äitiyskoulupuku.

YouTube
YouTube

Ohikulkevat ihmiset olivat olleet näyteikkunan mallinukeista tyrmistyneitä. Heidän mielestään raskaana oleville teiniäideille suunnitellut koulupuvut ovat sopimattomia näyteikkunassa esiteltäväksi. Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa sijaitseva ostoskeskus on kieltäytynyt poistamasta mannekiineja, sillä teiniäidit tarvitsevat koulupuvun siinä missä muutkin koululaiset.

Kauppakeskuksen johtaja on ollut mannekiinien saamasta huomiosta ylpeä ja hänestä on hienoa, että näyteikkuna aiheuttaa keskustelua. Tosiasia on, että Venezuelassa teiniäitien määrä on suurin koko Latinalaisessa Amerikassa. Tuhannesta äidistä 101 on iältään 15-19 vuotta. Johtaja muistuttaa, että koulupuvuilla ei yritetä provosoida tai kannustaa hankkimaan lapsia kouluikäisenä. Äitiyskoulupuvuille on kysyntää, eikä kysyntä lakkaa vaikka mannekiinit poistettaisiin.