Karmaiseva välikohtaus videolle – merileijona hyökkäsi sukeltajan kimppuun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olemme uutisoineet hauskoista videoista, joissa merileijonat tekevät läheistä tuttavuutta esimerkiksi kalastajien kanssa. Merilijonatkin ovat kuitenkin villieläimiä, ja joissain tilanteissa ne saattavat käyttäytyä aggressiivisesti ihmisiä kohtaan.

YouTube
YouTube

Sukeltaja Chris Okamoton kuvasi Santa Barbaran rannikkoalueella videota, kun hän huomasi merileijonalauman piirrittäneen hänet. Daily Mail -lehden mukaan mies luuli aluksi eläinten olevan vaan uteliaita. Yhtäkkiä yksi merileijonista kuitenkin yritti hyökätä Chrisiä kohti, ja tilanne tallentui videolle.

Merileijonat ovat harvoin aggressiivisia ihmisiä kohtaan, mutta poikkeuksiakin tapahtuu. Etenkin kaliforniassa asuvien lajin edustajien on todettu olevan erittäin reviiritietoisia, ja ihmisiä kehotetaankin pysyttelemään vähintään 45 metrin etäisyyden päässä niistä.