Näky kuin sadusta: Puuksi muuttunut lohikäärme?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun lapset piirtävät talon, saattavat he hyvin usein piirtää talon pihalle myös puun. Puu on merkityksellinen symboli, ja sitä on perinteisesti pidetty suvun kuvaajana. Esi-isät ovat juurissa ja heidän jälkeläistensä nimet sijoittuvat eri puolille latvaan mentäessä.

Puut symboloivat elämää. Pimeällä ihmiset saattavat nähdä puissa erilaisia hahmoja ja muotoja, mutta nyt verkossa on julkaistu kuva puusta, joka esittää jotain muuta myös valoisan aikaan. Puu on nimittäin kuin aito lohikäärmeen pää. Redditiin julkaistu kuva on otettu Marokossa. Yksi kuvan kommentoijista lisää mystiikkaa peliin ja sanoo, että puu ei muistuta lohikäärmettä, vaan on todennäköisesti joskus ollut sellainen.

Metsät ja niissä kasvavat puut peittävät noin kolmanneksen maapallon pinta-alasta. Maailmassa on noin 45.000 eri puulajia, joten joukkoon mahtuu myös erikoisia tapauksia. Puu on kasvina ja materiaalina aktiivisesti mukana elämässä aina kehdosta arkkuun.