Alainen ampui AK47:lla luodinkestävään lasiin – pomo istui takana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Panssarilasi, eli luodinkestävä lasi, lukeutuu toimintaelokuvien peruskuvastoon. Esimerkiksi tuoreessa Captain America: Winter Soldier -elokuvassa nähtiin jännittävä kohtaus, jossa Samuel L. Jacksonin roolihahmo suojautuu aseistetuilta takaa-ajajilta luodinkestävään autoonsa.

YouTube
YouTube

Hollywood-elokuvissa kaikki on tietenkin liioiteltua, ja monia varmasti kiinnostaa kuinka tehokasta autojen panssarilasi on tosielämässä. Luodinkestäviä tuotteita valmistavan Texas Armoring Corporationin tuore video tarjoaa tähän vastauksen.

Vdeolla esiintyvä toimitusjohtaja menee panssarilasein varustetun auton etupenkille istumaan, kun hänen alaisensa jää ampumaan auton tuulilasia ulkopuolelta. Videon perusteella panssarilasi kestää ainakin AK-47 -rynnäkkökiväärin luoteja varsin hyvin. Vaikka tuulilasi ottaa runsaasti osumaa, ei sisällä istuvalla miehellä näy naarmuakaan.