Lapset sniffasivat karkkia – koulu erotti ja väitti karkkeja huumeiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme viime vuonna muutamista tapauksista, joissa lapset olivat sniffanneet nenäänsä karkkia Yhdysvalloissa. He nuuskivat Smarties-karkeista murskattua jauhetta nenäänsä koulussa, ja leikistä tuli eräänlainen ilmiö. Kyseessä ei kuitenkaan ole täysin vaaraton leikki.

YouTube
YouTube

Nyt kolme peruskoululaista on saanut lähtöpassit New Mexicossa sijaitsevasta koulusta sniffattuaan Smarties-karkeista jauhettua pulveria nenäänsä. Kotiin lähetettyjen oppilaiden erokirjeissä kerrottiin syyksi huumeiden hallussapito, vaikka karkkien ei tiedetä aiheuttavan päihtymystä.

Erotettujen lasten vanhemmat ovat raivoissaan, sillä heidän mukaansa rangaistuksen olisi pitänyt olla lievempi. Kyse oli vain tavallisesta pelleilystä ja koulu on heidän mukaansa ylireagoinut tapahtumaan. Koulussa ei ole erikseen varoitettu karkkien syömisestä tai muunlaisesta käytöstä kouluaikana. Erotetut oppilaat joutuvat pian erittäin vakamieliseen puhutteluun, Metro-lehti uutisoi.

Karkkien nuuskimisen voi olla vaarallista, sillä ne voivat aiheuttaa haavaumia, tulehduksia, tukoksia ja keuhko-ongelmia. Lisäksi lapset voivat saada karkeista allergisia oireita. Newyorkilainen koulu kuitenkin pelotteli taannoin oppilaitaan väittämällä, että karkin rikkomat ja mätää erittävät nenän limakalvot houkuttelevat kärpäsiä, jotka munivat lasten sieraimiin.

Lopputuloksena on, että munien kuoriuduttua lasten nenissä möngertää toukkia. Murskattujen karkkien nenään vetäminen ei ole uusi trendi, sillä vanhimmat YouTuben videot on ladattu jo vuonna 2007. Silti ilmiö on yleistynyt erilaisten huumevaikutteisten televisio-ohjelmien myötä.