Pikkupoika yritti viheltää: ”Mahdotonta!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viheltämistä voidaan käyttää varoitusmerkkinä, kutsuna tai vaikkapa musiikin elementtinä. Viheltäessä puhalletaan ilmaa suusta ulos siten, että kieli, huulet ja hampaat muokkaavat ääntä. Pikkulasten on vaikea hahmottaa viheltämisen perusperiaatetta ja yleensä taito opitaan puolivahingossa.

YouTube
YouTube

Kaikki aikuisetkaan eivät osaa viheltää, joten jos tekniikkaa ei hoksaa, saattaa se jäädä mysteeriksi koko loppuelämän ajaksi. Nyt pieni Spencer-poika harjoittelee viheltämistä isänsä opastuksella. Steven Rossenin YouTube-videolla oleva vesseli kertoo videon alkuun, että hän on todennut viheltämisen olevan mahdotonta.

Isä haluaa kuitenkin nähdä poikansa suorituksen. Lopputulos: Tenavan suusta pärskyy enemmän sylkeä kuin kimeää vihellysääntä. Viheltäminen on siitä mukava taito, että sen avulla voi antaa kehuja ulkonäöstä, mutta myös ilmaista hyväntuulisuutta. Ehkäpä Spencer oppii vihellyksen salat viimeistään siinä vaiheessa, kun hänen täytyy vislailla neitokaisille.