Viisivuotias läpäisi Microsoftin IT-pätevyystestin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ayan Qureshi on paljon muutakin kuin tavallinen viisivuotias poika. Hän on nimittäin läpäissyt nuorimpana maailmassa Microsoftin pätevyyskokeen, jossa testataan onko koehenkilöllä edellytyksiä tietotekniikka-asiantuntijaksi ja Microsoftin sertifioiduksi osaajaksi.

YouTube
YouTube

Birminghamissa asusteleva Ayan on ollut aina kiinnostunut tietokoneista. Pojan isä Asim on opettanut pienelle pojalle tietokoneen käyttöä siitä lähtien, kun tämä oli kolmevuotias. Isä on kertonut Daily Mail -lehdelle, että pojan halu oppia lisää tietotekniikasta oli rajaton.

Niinpä isä päätti, että hän opettaa pojalleen kaiken, mitä tietää tietotekniikasta ja valmentaa häntä pätevyyskoetta varten. Asimin mukaan paras keino testata pojan osaamista, oli Microsoftin pätevyyskokeen tekeminen. Kun Ayan viimein osallistui kokeeseen Birminghamin yliopistossa, suoritti hän sen erinomaisin tuloksin.

Ayan on nyt Microsoftin sertifioitu asiantuntija. Microsoftin mukaan Ayan ei suinkaan ole ensimmäinnen lapsinero, joka kokeen on läpäissyt, sillä ennen häntä nuorimman asiantuntijan ennätys oli hallussa kuusivuotiaalla Mehroz Yawarilla.