Nuorukaiselle 1 000 000 dollarin vuosiansiot Call of Dutyn pelaamisesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni varmasti haaveilee siitä, että voisi joskus ansaita elantonsa esimerkiksi videopelejä pelaamalla. Joskus nämä haaveet toteutuvat, kuten Chicagossa asuvan nuoren miehen kohdalla kävi. Nuori mies yltää nimittäin miljoonatuloihin pelkästään konsolipelaamisella.

22-vuotias Matt Haag ansaitsee New York Times -lehden mukaan miljoona dollaria vuodessa pelaamalla Call of Duty -sotapelejä. Nadeshot-nimellä tunnettu Haag pelaa erilaisissa turnauksissa ja livenä internetissä lähetettävissä sessioissa, joita seuraa jopa 1,5 miljoonaa silmäparia. Hänen Youtube-tilinsä lukeutuu palvelun suosituimpiin.

Matt Haag ei vastaa stereotyyppistä näkemystä ylipainoisesta ja huonokuntoisesta nörtistä, vaan hänen tapauksessaan pelaaminen vaatii myös huippuluokan fyysistä kuntoa. Nuoren miehen ruokavaliosta vastaa palkattu ravitsemusterapeutti, ja Matt harrastaa pelaamisen ohessa joogaa.

15-vuotiaasta saakka pelannut Matt Haag kiertää nykyään pelitapahtumia ja areenoita ympäri maailmaa. Hänen sponsorinaan toimiva Red Bull hoitaa matkustelusta ja pelaamisen harjoittelusta koituvat kulut. Haagilla on siis tuskin ikävä takaisin McDonald’s -ravintolan keittiöön, missä hän työskenteli vielä kaksi vuotta sitten.