Jymy-yllätys! Konemusiikin isä teki paluun 30 vuoden tauon jälkeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin historian merkittävimpiin uranuurtajiin lukeutuva italialainen Giorgio Moroder yllätti eilen illalla miljoonat faninsa ilmoittamalla tekevänsä paluun yli 30 vuoden tauon jälkeen. Konemusiikin isäksi kutsuttu legenda on kutsunut levylleen nimekkäitä vierailijoita.

Giorgio Moroder kertoi, että hänen tulevalla albumillaan ovat vierailemassa muun muassa Britney Spears, Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Mikky Ekko, Foxes ja Matthew Koma. Jymyuutinen sähköisti saman tien konemusiikkipiirit, jotka odottavat nyt uutta levyä kuin kuuta nousevaa.

Odotus ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä samalla Moroder julkaisi paluusinglensä 74 Is The New 24, jonka alla nähtävän musiikkivideon on ohjannut Jai Lewis. Paluukappaleen nimi viittaa legendan ikään, sillä hän on nykyisin 74-vuotias, ja uransa aloittaessaan hän oli 24-vuotias.

74-vuotias Giorgio Moroder, alunperin Hansjörg Moroder, oli ensimmäisiä musiikintekijöitä, jotka keksivät tehdä kappaleita kokonaan koneilla. Hänen luomansa soundi oli merkittävin yksittäinen tekijä 1980-luvulla yleistyneen konemusiikin taustalla. Lukuisten discohittien tekijä oli myös Moog-syntetisaattorin pioneereja ja kehitti aikoinaan konemusiikille olennaisen tavan yhdistää syntetisaattori tasaiseen biittiin. Musiikistaan kolme Oscar-palkintoa saaneen Moroderin ensimmäinen megahitti oli vuonna 1975 julkaistu Donna Summerin discoklassikko Love to Love You Baby. Moroderin muita hittejä ovat muun muassa Irene Caran What A Feeling, Berlinin Take My Breath Away, Blondien Call Me ja tuoreimpana Daft Punkin nimikkokappale Giorgio by Moroder.