Maailman kaunein laiva esiteltiin – 500 miljoonan alus hivelee silmää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laivat, veneet ja huvijahdit ovat olleet jo vuosikymmeniä ulkoasultaan lähes muuttumattomia, sillä niissä on tapahtunut vuosien varrella vain pieniä kosmeettisia modernisointeja. Nyt tilanne muuttui kuitenkin kertaheitolla, kun 132-metrinen The Star -alus esiteltiin.

Puolen miljardin dollarin hintainen The Star -niminen alus on muodoiltaan hyvin poikkeuksellinen, sillä se on ensinnäkin peräti 60 metriä korkea. Venäläissyntyisen Igor Lobanovin suunnittelema laiva voi ottaa kyytiin 200 matkustajaa, joista 36 voi yöpyä laivassa. Aluksessa on helikopterin laskeutumisalue ja 14 näköalatasannetta.

Aiemmin aluksia Steven Spielbergille ja Roman Abramovichille suunnitellut Lobanov toivoo, että laivasta tulisi maamerkki johonkin suureen Lähi-Idän metropoliin.