Huonoja uutisia! Suklaa on loppumassa maailmasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suklaa on suussasulava herkku, ja sen on väitetty toimivan jopa seksin korvikkeena. Suklaata on olemassa useita eri laatuja, aina makeasta valkoisesta syvämakuiseen tummaan. Nyt maailma on vaarassa menettää suklaan kokonaan liian suuren kysynnän vuoksi.

Makeistehtaat painivat ongelmissa suklaan liiallisen kysynnän vuoksi. Ihmiset ahtavat napaansa aivan liikaa kaakaopavuista valmistettua herkkua, ja tämä on vaikuttanut huolestuttavasti raaka-aineen hinnan nousuun.

Kaakaon hinta on noussut pelkästään viime vuoteen verrattuna 25 prosenttia, Metro-lehti uutisoi. Raaka-aineen saatavuuden ja hintojen nousun pelätään johtavan lopulta siihen, että maailmassa valmistetaan suklaata tulevaisuudessa huomattavasti nykypäivää vähemmän – jos ollenkaan.

Vaikka kaakaopuita viljeltäisiin nyt lisää, alkavat ne tuottaa papuja vasta 6-7 vuoden ikäisinä. Toisin sanoen ihmisten on vähennettävä suklaan syömistä, mikäli he haluavat herkun pysyvän markkinoilla.