Tässä se on! Tony Hawk kokeili OIKEAA lentolautaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme keväällä videosta, jossa muun muassa ammattiskeittaaja Tony Hawk, näyttelijä Christopher Lloyd ja muusikko Moby kokeilevat HUVr-lentolautoja. Video osoittautui tietenkin tekaistuksi, mutta joskus todellisuus on lopulta tarua ihmeellisempää.

YouTube
YouTube

Nyt internetissä on julkaistu video, jossa Tony Hawk testaa todellista, kokeellisella asteella olevaa lentolautaa. Kyseessä on startup-yritys Arx Paxin kehittelemä Hendo-lauta, joka leijuu ilmassa magneettikehän luovan neljän moottorin avulla. TMZ-sivuston mukaan lauta pääsee noin 24 kilometrin tuntinopeuteen.

Kuten monien muiden uusien teknisten innovaatioiden tapauksessa myös Hendo-lentolaudalle kerätään rahoitusta Kickstarter-varainkeruupalvelun avulla Tähän mennessä Arx Parx on onnistunut keräämään keksinnölleen jo yli 450.000 dollaria, eli noin 360.000 euroa. Yrityksen tavoitteena oli alkujaan kerätä Kickstarterissa varoja 250.000 dollarin edestä, joten toimivalle lentolautalle on selvästi kysyntää.