Uutuuskuori tekee älypuhelimesta Polaroid -kameran

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Polaroid-pikakameran avulla käyttäjän ei tarvitse erikseen kehittää ottamiaan valokuvia, vaan laite kehittää ja tulostaa kuvat saman tien paperiseksi valokuvaksi. Pikakameroiden suosion luultiin laskevan digikameroiden myötä, mutta niillä on edelleen oma innokas harrastakuntansa.

YouTube
YouTube

Nyt Polaroid-tekniikkaa ollaan päivittämässä älypuhelinten aikakaudelle. Prynt-nimisen yrityksen kehitteillä oleva laite kiinnitetään puhelimeen perinteisten irrotettavien kuorten lailla, mutta se toimii samaan aikaa valokuvatulostimena. Laite tulostaa käyttäjän älypuhelimella ottaman kuvan noin 50 sekunnissa.

Pryntin toimitusjohtaja Clement Perrot kertoi TechCrunch-sivustolle aikovansa aloittaa vuonna 2015 Kickstarter-kampanjan, jolla hän suunnittelee keräävänsä rahoitusta keksinnölle. Pryntin pikakamerakuoren hinnaksi tulee 99 dollaria, eli noin 80 euroa, ja se tulee olemaan saatavilla kaikille yleisimmille älypuhelinmalleille.