Valtava valoilmiö valaisi taivaan Siperiassa – syy hämärän peitossa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lähellä Jekaterinburgia on nähty taivaalla valtava valoilmiö keskellä pimeää talvi-iltaa. Autotiellä huristelleet kuskit hämmästyivät, kun taivaalle ilmestyi kirkas valo, joka valaisi koko taivaan. Viranomaiset eivät ole kommentoineet videoille tallentunutta ilmiötä millään tavalla.

YouTube
YouTube

Jekaterinburgilaiset ovat olleet ilmiöstä huolissaan, sillä eivät ole keksineet ilmiölle järkevää selitystä. Venäläiset ovat alkaneet spekuloida, että kyseessä on ollut meteoriitti, armeijan tekemä koe tai laukaistu ohjus. Monet ovat olleet sitä mieltä, että videoilla esiintyy UFO.

Silminnäkijät ovat kertoneet, että valaistuminen tapahtui äänettömästi ja jos kyseessä olisi ollut räjähdys, raketti tai muu lentävä alus, olisi valon ilmestymistä seurannut ääniefekti.

Huolestunut jekaterinburgilainen on julkaissut videon netissä ja pyytänyt katsojia auttamaan ilmiön selvittämisessä. Meteorologit ja tieteilijät eivät ole keksineet selitystä ilmiölle. Viranomaiset eivät ole ottaneet asiaan kantaa ja vaikuttaisi siltä, että valoilmiö jäänee mysteeriksi.