Mies kaatoi päälleen -195°C typpeä – osallistui jäävesihaasteeseen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Jäävesihaasteen aiheuttama villitys on saanut jotkut ihmisten tekemään äärimmäisiä haasteita tullakseen muistetuiksi. Aiemmin kerroimme, kuinka eräs herra kaatoi päällensä jääveden sijaan kiehuvaa vettä. Nyt jäävesihaaste on viety aivan uudelle tasolle.

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Eräs venäläinen mies kaatoi nimittäin päälleen -195°C -asteista nestemäistä typpeä. Videossa näytetään, kuinka nestemäiseen typpeen kastettu puun lehti jäätyy jääpalaksi. Nestemäinen typpi on lämpötilaltaan äärimmäisen kylmää. Venäläinen Anton Konovalov näytti katsojille, kuinka tosimies osallistui jäävesihaasteeseen ja kaatoi sangollisen nestemäistä typpeä päälleen, Daily Mail raportoi.

Mies selvityy tehtävästään kylmistyneenä mutta ehjin nahoin. Olisi voinut luulla, että mies jäätyy jääkalikaksi niin kuin elokuvissa. Nestemäinen typpi kuitenkin höyrystyy kaatohetkellä ilmaan ja miehen ympäröi jäinen höyrypilvi. Venäläiset muistuttavat, että haasteen suoritti tiedemies, eikä haastetta kannata kokeilla itse kotona. Venäläismies ei suinkaan ole ensimmäinen tällaisen tempauksen suorittanut, kuten yllä olevasta videosta nähdään. Kyseinen ihoa jäätymiseltä suojaava Leidenfrost-ilmiö on esitelty alla nähtävässä videossa.