Bob Marley saa oman kannabislajikkeen: ”Tältä kieltolain loppuminen näyttää”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ben & Jerry’s -jäätelövalmistajan uutisoitiin taannoin tuovan markkinoille Satisfy My Bowl -nimisen jätelömaun. Jäätelömaku osoittaa kunniaa edesmenneelle reggaemuusikko Bob Marleylle. Pian Marleyn nimissä tullaan myös kaupittelemaan tuotetta, joka sopii reggaemuusikon imagoon vielä paremmin.

Bob Marleyn perhe on nimittäin antanut Privateer Holdings -nimiselle yhtiölle luvan valmistaa tähden nimellä varustettua kannabislajiketta ja oheistuotteita. Marley Natural -linjasto tulee käsittämään muun muassa vaporisaattoreita ja muita poltteluvälineitä, kannabisöljyjä ja tietenkin varsinaista marijuanaa, jonka kerrotaan olevan Marleyn suosimien lajikkeiden kaltaista.

– Tältä kieltolain loppuminen näyttää. Bob Marley alkoi vaatimaan kannabiksen vapauttamista yli 50 vuotta sitten. Me aiomme auttaa häntä saavuttamaan sen, Privateer Holdingsin toimitusjohtaja Brendan Kennedy julisti NBC-uutissivustolle.

Kaikki Bob Marleyn fanit eivät ole innoissaan reggaelegendan maineen kaupallistamisesta. Tähden vaimo Rita ja lapset, Codella ja Rohan, ovat kuitenkin mukana Marleyn nimikkokannabiksen ja oheistuotteiden lanseeraamisessa.

– Voit luottaa Bobiin. Hän olisi sataprosenttisesti mukana projektissamme. Hän olisi onnellinen, sillä juuri tästä hän haaveili, Codella Marley kuvailee.

Bob Marleyn kerrotaan polttaneen keskimäärin puoli kiloa kannabista viikossa. Kaikkien aikojen menestyneimpiin muusikoihin kuulunut reggaeartisti menehtyi syöpään vuonna 1981. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat esimerkiksi Get Up, Stand Up, No Woman No Cry, I Shot the Sheriff ja Buffalo Soldier.