Call of Duty uskomaton rahasampo – tuottanut jo 10 000 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Matt Haag -nimisestä nuoresta miehestä, joka pelaa ammatikseen Call of Duty -sotapelejä ansaiten urallaan noin miljoonan dollarin vuosiansiot. Haag ei kuitenkaan ole ainoa joka tahkoaa pelisarjan avulla rahaa. Parhaiten sen avulla menestyvät tietenkin pelien julkaisijat.

Call of Duty -pelien julkaisijana toimiva Activision on paljastanut sarjan tuottaneen tähän mennessä yli 10 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti. Yhtiön toimitusjohtajan, Bobby Kotickin, mukaan summa ylittää esimerkiksi suosittujen Hunger Games, Transformers, Iron Man ja Avengers -elokuvasarjojen yhteistulot.

Call of Duty -pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2003. Pelit sijoittuivat aluksi toiseen maailmansotaan, mutta sittemin niissä on käsitelty muun muassa kylmää sotaa ja nykyaikaista sodankäyntiä. Sarjan viimeisin osa, tulevaisuuteen sijoittuva Advanced Warfare, julkaistiin marraskuussa 2014.