StaraTV: Costello Hautamäki Roxetten lämppäriksi: ”Olen aina tykännyt niiden jytäbiiseistä”

Haastattelut StaraTV · Stara.fi

Suomirockin veteraani Costello Hautamäki on ollut pitkällä urallaan monessa mukana. Hänet tunnetaan pääasiassa soolouraltaan ja Popeda-yhtyeestä. Tulevat päivät tuovat paljon kokeneelle miehelle kuitenkin jotain aivan uutta, ja Stara kävi Costellon kanssa kahvilla tiedustelemassa tunnelmia.

Costello Hautamäki on nimittäin kiinnitetty suositun ruotsalaisen Roxette-yhtyeen konserttikiertueen lämmittelijäksi kahden Suomen keikan lisäksi myös yhtyeen Viron ja Liettuan konsertteihin. Costello kertoi kahvikupin äärellä odottavansa Roxetten kanssa tehtävää kiertuetta kovasti.

Stara
Stara

– Mä olen aina tykännyt niiden jytäbiiseistä, eli niistä vauhdikkaammista. Joyride on hyvä ja sitten tää Sugar-biisi. Me ollaan Per Gesslen kanssa synnytty samaan aikaan ja me digataan saman tyyppistä popmusaa. Hieman energistä, pikkuisen powerpoppia mukaan, Costello kertoi Staralle.

– Se oli sitä 80-luvun loppua. Silloin bändit niputettiin Duran Duraniksi ja Dingoksi ja Roxetteksi. Kaikki oli tavallaan sitä meikkipoppia. Sitten kun aikaa on kulunut, niin biisit ovat saaneet ihan toisenlaisen arvon jo. Niistä löydetään klassikkoarvoja.

– Enää ei välitetä siitä, että on ollut rumpukoneet ja sähkörummut eikä ole sähkökitaraa. Nykyisin Roxette paahtaa ihan täysillä, ja Gessle on kertonut, että seuraava levy tehdään ilman koneita. Roxetten kosketinsoittaja on luonut sen soundin 80- ja 90-luvuilla.

Taannoin Costello oli ehdolla myös merkittävästi neljää konserttia suuremmalle kiertueelle, mutta suunnitelma ei toteutunut.

– Vähän aikaa puhuttiin, että pystyisinkö tekemään koko Venäjän rundin, mutta siinä sitten todettiin, että tulee logistiikkaongelma ja sitten koko rundi on vähän vaikeammin järjestettävissä.