5 000 lepakkoa putosi kuolleena puista – raju näky valokuvissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australiasta tulee monille ensimmäisenä mieleen kuumuus ja kuivuus. Maa on kuitenkin niin suuri, että sinne mahtuu kaikenlaisia ilmastoja aavikosta laskettelukeskuksiin. Kun Yhdysvaltoja piinaavat nyt rajut talvimyrskyt ja lumimassat, niin Australian keskikesässä kärsitään parhaillaan paikoin poikkeuksellisesta kuumuudesta.

Helleaalto on nyt saanut aikaan huonoja seurauksia, sillä New South Walesin osavaltion pohjoisosissa jopa 5.000 lepakkoa on pudonnut kuolleena puista. Kuolinsyyksi on tähän mennessä todettu kuumuus, jota lepakot eivät kestäneet. Parhaillaan viranomaiset ruiskuttavat puistojen puita vedellä estääkseen lisäkuolemia.

Metsissä ja puistoissa on kuvattu kasoittain kuolleita lepakoita, ja niiden takia terveysviranomaiset ovat hälytystilassa. Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä olemaan koskematta kuolleisiin eläimiin sairauksien leviämisen estämiseksi, Daily Telegraph uutisoi.