Hurjapää repi ruven asfaltti-ihottumastaan – video ei herkimmille

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nuori motoristi on jakanut netissä oksettavan videon, jossa hän räplää saamaansa asfaltti-ihottumaa. Nuorukainen oli kaatunut moottoripyörällä Vietnamissa ja hänen käteensä oli tullut suuri ruhje. Motoristi oli toipunut kaatumisesta ja hänen kätensä oli alkanut parantua.

YouTube
YouTube

Eräänä iltana nuorukainen alkoi valitella, että ruhjeen arpikudos kutisee ja hän huomasi, että siihen muodostunut rupi oli irtoamaisillaan. Nuorukaisen kaverit alkoivat hurrata ja kannustaa miestä poistamaan ällöttävän ruven kädestään samalla kun kaverukset kuvaisivat tapahtuman videolle.

Mies suostui kavereiden yllytykseen ja oksettava tempaus kuvattiin videolle. Videolla nuorukainen naureskelee ällöttävälle tempulleen ja kertoo, ettei toimenpide ollut kivulias. Ruven alle on muodostunut paranevaa ihoa. Videon katsoneet ihotautilääkärit ovat olleet nuorukaisen tempusta kauhuissaan.

Lääkärit kertoivat Daily Mail -lehdelle, että rupea ei saa missään nimessä poistaa, sillä se suojaa ihoa tulehduksilta ja bakteereilta. Ruhjeesta jää myös pahempi arpi, jos rupi poistetaan ennen kuin se on itsestään irronnut. Lääkäreiden mukaan uuden ihon muodostuminen saattaa tuntua kutinalta, mutta se ei tarkoita sitä, että ruhjetta kannattaisi räplätä. Lääkärit toivovat ettei kukaan toista videolla nähtyä temppua.