Tulevaisuuden terveysjuoma korvaa kuntoilun?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyvässä fyysisessä kuntoilussa pysytteleminen vaatii hyvän ruokavalion ja yleisesti terveellisten elämäntapojen lisäksi myös liikuntaa. Elintarvikejätti Nestle on kuitenkin tutkimassa, voisiko tulevaisuudessa kuntoilun suorittaa terveysjuomaa nauttimalla.

Nestlen omistaman Institute of Health Sciences -laitoksen tutkijat perehtyvät parhaillaan siihen, miten ihmiskehon aineenvaihdunnasta huolehtivan AMPK-entsyymin toimintaa voisi säädellä. Mikäli AMPK-entsyymin aktivointimekanismin voisi eristää, sen pohjalta voitaisiin valmistaa ainetta, joka jäljittelee kuntoilun terveysvaikutuksia.

Yhtiön mukaan tulevaisuuden terveysjuomasta olisi hyötyä esimerkiksi vanhuksille ja liikuntarajoitteisille. Mikäli Nestle onnistuisi työssään tarkoittaisi se yhtiölle varsinaisen kultasuonen löytymistä. Bloomberg-sivuston mukaan Nestlen osakkeiden arvo nousi 0,3 prosenttiyksikköä jo pelkästään yhtiön julkaistua asiaa koskevan lehdistötiedotteen.