Mies elää toisena ihmisenä virtuaalimaailmassa 28 päivää – psykiatri varoitti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Science fiction -tarinoissa on vuosikymmenten ajan käsitelty virtuaalitodellisuutta ja sitä, voivatko virtuaalimaailmat olla joskus niin aidon kaltaisia, ettei niitä voi enää erottaa tosielämästä. Nyt taiteilija Mark Farid on suunnittelemassa Seeing I -nimistä tempausta joka on kuin suoraan sci-fi-kirjojen sivuilta.

Mark Farid suunnittelee viettävänsä 28 vuorokautta toisen miehen roolissa. Hän aikoo toteuttaa tämän viettällä ajan virtuaalikypärä päässään tempausta varten kalustetussa galleriassa. Hän tulee näkemään kypärän kautta maailman vapaaehtoisen, perheellisen miehen silmin, joka kuvaa jokapäiväistä elämäänsä kehittyneellä kameralla.

Tempaukseen valmistautuakseen Mark Farid on viettänyt aikaa psykiatrin kanssa. Mies on varautunut siihen mahdollisuuteen, että hänen ja ”sijaiskehon” identiteetit alkavat sekoittua kokeen aikana. Mark on valmistautunut kokeeseen myös 24 tuntia kestäneen testin avulla, mutta 28 vuorokautta tulee epäilemättä olemaan raskaampi kokemus.

Seeing I -tempaukselle kerätään rahoitusta Kickstarter-varainkeruupalvelun avulla. Kokeen tekijät ovat julkaisseet myös videon, jolla perehdytään tarkemmin sen taustoihin, tarkoituksiin ja siihen, miten Seeing I käytännössä tullaan toteuttamaan.