Painajaismainen näky meren syvyyksissä – kala näky kuin Alien-elokuvista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mitä syvemmälle valtameren pohjaa kohti mennään, sitä erikoisemmaksi meren eliökunta muuttuu. Merten syvyyksissä voi törmätä esimerkiksi lyhtykrotit-nimiseen kalaheimoon. Lajin englanninkielinen nimi Black Seadevil tarkoittaa mustaa meripaholaista.

YouTube
YouTube

Lyhtykrotien edustajia on onnistuttu harvoin kuvaamaan niiden luontaisessa eläinympäristössä, mutta tuoreella Youtube-videolla kala on tallentunut videolle noin 600 metrin syvyydessä. Video kuvattiin Kalifornian Monterey Bayssa kauko-ohjattavalla kameralla merentutkimuslaitos MBARI:n toimesta.

Videolla nähtävä lyhtykroti on noin yhdeksän senttimetriä pitkä. Kalat houkuttelevat potentiaalisia saaliita lähelleen päässään olevan valon avulla. Kun valosta kiinnostunut pahaa-aavistamaton uhri on tarpeeksi lähellä lyhtykrotin leukoja, se nappaa saaliin terävien hampaidensa väliin.