Näin lumimyrsky vyöryi Buffaloon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Buffalossa koettiin viime viikolla tuskaisia hetkiä, kun maahan satoi lyhyessä ajassa paikka paikoin jopa 1,5 metriä lunta. Etenkin New Yorkin osavaltion länsiosat, Eriejärvi ja Ontariojärvi, kärsivät lumipyryrintamasta ranta-alueillaan. Alfonzo Cutaia kuvasi yhden rintaman etenemisen järven päällä.

YouTube
YouTube

Alfonzo Cutaia kertoo kuvanneensa Eriejärven yläpuolella vyöryneen myrskyrintaman työhuoneensa ikkunasta. Video on toteutettu time-lapse -tekniikalla ja siinä näkyy vakuuttavasti luontoäidin mahti. Taivas ikään kuin riehuu vallattomana järven pinnan päällä.

Järvet ovat osasyyllisiä lumimyräköihin, sillä pohjoisesta saapuvat kylmät ilmamassat muuttuvat isokokoisten järvien päällä kosteuden takia lumeksi. Lopulta lumet satavat maahan rannalle saapuessaan. New Yorkin kuvernööri Adrew Cuomo kertoi Associated Pressillen, että viime päivien myrskyt ovat rikkoneet kaikki aiemmat ennätykset lumen määrällään.