Pelaamisesta tuli juuri aidompaa – pelaaja menettää oikeaa verta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopelejä kritisoivat tahot syyttävät usein pelejä liiasta väkivaltaisuudesta. Syytös ei ole kaikissa tapauksissa täysin tuulesta temmattu, sillä on olemassa pelejä joissa ylenpalttinen graafinen verenlennätys tuntuu olevan tärkein ominaisuus.

YouTube
YouTube

Videopeleissä vuotava veri on kuitenkin yleensä ollut vain digitaalista – ainakin tähän saakka. Kaksi kanadalaista mainospäällikköä on nyt luonut keksinnön, joka vuodattaa pelaajan todellista verta tämän saadessa osuman. Käytännössä Blood Sport -niminen keksintö yhdistää konsolin ohjaimen tärinäominaisuuden pelaajan käsivarteen laitettuun neulaan.

Aivan puhtaasta sadismista keksinnössä ei ole kyse. Tarkoitus olisi nimittäin järjestää tulevaisuudessa tapahtumia, joissa pelaajat ottavat toisistaan mittaa ja samalla luovuttavat verta sitä tarvitseville. Keksinnössä on myös mekanismi joka voi sulkea laitteen ennen kuin pelaaja ehtii menettää liikaa kallisarvoista elämännestettään.