Jounin Kaupan Sampo Kaulanen: ”Vaihtoehtona oli kuolema tai jatkaa eteenpäin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Äkäslompolossa toimiva Jounin kauppa palkittiin äskettäin Some Awards -kilpailussa vuoden yllättäjänä ja vahvimmasta someläsnäolosta. Pystin vastaanotti Sampo Kaulanen, josta on tullut nopeasti suosittu sosiaalisen median tähti. Kaulanen on nyt ryhtynyt kirjoittamaan blogia Blogbook-blogipalvelussa.

Ensimmäisessä blogikirjoituksessaan Kaulanen kertoo lähes kulttimaineeseen nousseen Jounin kaupan tarinan 1950-luvulta tähän päivään. Samalla hän kertoo oman poikkeuksellisen värikkään historiansa lapsuudesta saakka, eikä matka yrittäjäksi ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista. Kaulanen kertoo muun muassa vakavasta liikenneonnettomuudestaan.

Lue koko kirjoitus tästä.

– Lukioaika oli mulle muutenkin aivan helvettiä. Hain itteäni, viina alkoi maistumaan ja muutenkin olo oli kauhean levoton. Mulla meinasi henkikin lähteä yhdessä vaiheessa kun 17v ajoin humalassa moottorikelkan niin pahoin auton perään että nikama selässä liukui paikaltaan. Siinä oli hengenlähtö lähellä. Tämä maksoi mulle armeija uran. Kärsin jumalattomista selkäkivuista 8v, Sampo Kaulanen kertoo blogissaan.

Talouden taantuma alkoi juuri kun uusi Jounin kauppa oli saatu auki massiivisissa avajaisissa Hanoi Rocksin ja Paula Koivuniemen vauhdittamana. Taantuma iski mieheen rajusti, ja samalla oli mennä sekä sukuyritys että henki.

– Lehman Brothers kaatui n.3vkoa avajaisista ja rahoitusmarkkinat sekosivat ja lama alkoi. En mie pystyny oleen silloin järjissäni… Alkoi maistua viina ja lääkkeet. Olo oli yksinkertaisesti niin kauhea että tuntui että sitä ei selvinpäin kestänyt.

– Mulle tuli täydellinen breakdown jossain vaiheessa ja olin niin syvällä että siinä oli vaihtoehtona kuolema tai jatkaa eteenpäin. Jostain vielä sain kaivettua voimia ja päätin että kun ei mitään ole enää menetettävää ja haluaa yrittää niin on yritettävä. Ensin vain on pakko päästä lääkkeistä irti.

Lopulta Kaulanen päätti lopettaa lääkekierteen ja lähti ulkomaille ottamaan vastaan vieroitusoireet. Se kannatti, sillä vaikeiden aikojen ja rajujen ”horkkien” jälkeen mies pääsi taas kiinni elämäänsä ja palasi lopulta kauppiaaksi Pohjoiseen. ”Never Give Up”, mies muistuttaa.