Stara BlogBook

Viihdeuutiset

BlogBookia juhlittiin näyttävästi Helsingin yössä

Suomen suosituimpiin lukeutuva blogipalvelu BlogBook täytti äskettäin vuoden, ja merkkipäivää juhlistettiin näyttävästi Helsingin yössä. Ensin sivuston blogitähdet yksityisillä etkoilla Teatterin VIP-osastolla, minkä jälkeen illan varsinaiset bileet käynnistettiin uudessa Capital-yökerhossa.

BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook

Capitaliin oli saapunut lähes 700 ilmoittautunutta vierasta, joten bileet olivat sen mukaiset. Paikalla olivat muun muassa satojatuhansia lukijoita äskettäin yhdellä kirjoituksellaan tavoittanut fitness-bloggari Ida Parviainen sekä Mari Valosaari ja Sanna Laitinen. Juhlatuulella olivat myös esimerkiksi juontaja Sanna Kiiski, tangokunigas Marko Lämsä, taikuri Jori A. Kopponen, Aatami etsii eevaa sarjan avausjaksossa nähty Tanja.

– BlogBook on selvästi media, joka tavoittaa kohderyhmämme. Viime perjantai oli varmasti yksi hiljaisimmista perjantai illoista pääkaupunkimme yöelämässä, mutta BlogBookin yksivuotisbileiden ansiosta Club Capital täyttyi mukavasti, ravintolayhtiön johtaja Antti Raunio totesi.

– Club Capitalin henkilökunta hoiti vieraiden vastaanoton ja järjestelyt tyylikkäästi. Vieraamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Tämä on sitä oikeanlaista synergiaa, josta molemmat osapuolet hyötyvät, tapahtuman järjestäjä sekä yökerho, BlogBookin Sami Kieksi hehkutti illan tunnelmaa.

BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
BlogBook
Viihdeuutiset

BlogBook teki huikean kävijäennätyksen

Blogipalvelu BlogBook teki viikolla 13 huiman kävijäennätyksen. Viikon aikana blogisivustolla vieraili Oindex-mittausjärjestelmän mukaan yhteensä 503.507 uniikkia kävijää. Toimitusjohtaja Sami Kieksin mukaan suosion taustalla ovat olleet sivustolle tarkkaan valitut kirjoittajat ja uudet tulokkaat. Erityisesti fitness-sisältö on saanut suuren suosion.

– Rekrytoimme taannoin uusia fitness-bloggaajia, joiden suosio on yllättänyt positiivisesti. Bloggaajamme ovat onnistuneet koskettamaan monia suomalaisia. Kirjoitukset ovat levinneet huimaa vauhtia myös sosiaalisessa mediassa ja saaneet aikaan monipuolista keskustelua. Viime viikon Ida Parviaisen blogipostaus on tästä hyvä esimerkki. Olemme lisäksi yhdessä onnistuneet kasvattaamaan merkittävät sosiaalisen median verkostot, BlogBookin toimitusjohtaja ja perustaja Sami Kieksi kertoo.

BlogBook ei ole enää mukana TNS Metrix -mittauksessa, josta se jättäytyi pois samaan aikaan ja samasta syystä kuin esimerkiksi Stara-verkkomedia. Mittauksesta jätettiin nimittäin kokonaan pois merkittävä nettikäyttäjien ryhmä.

– Irtisanouduimme mittausjärjestelmästä tammikuussa 2015, kun TNS Metrix jätti yllättäen Facebookin mobiilikäyttäjät pois mittauksestaan. Merkittävä osa käyttäjistämme tulee juuri mobiilista. Laskutavan muutos ei siten ollut nykypäivää, eikä TNS Metrix anna luotettavaa kuvaa verkkosivustojen kävijämääristä. BlogBookin kävijämäärät näkyvät nykyisin Oindex-palvelussa.

Blogipalvelu hakee alkaneelta vuodelta jatkossakin kovaa kasvua.

– Kesällä saamme blogijoukkoomme vahvistusta, kun mukaan tulee uusia ilmiöt-kategorian bloggaajia. Syksylle 2015 on lisäksi tulossa myös suuri viihdealan yhteistyökuvio kansallisesti erittäin merkittävän toimijan kanssa, Kieksi vihjaa.

BlogBook Finland Oy on vuonna 2014 perustettu tamperelainen verkkomediayhtiö. BlogBookin kirjoittajina toimii nimekäs joukko julkisuuden henkilöitä, fitness-urheilijoita, yhteiskunnallisia vaikuttajia ja poliitikkoja. BlogBook juhlii yksivuotissyntymäpäiviään Helsingin Ravintola Teatterissa 8.5.2015 kello 19.00 alkaen.

Viihdeuutiset

Suomalaistähden tyttären koskettava kirjoitus leviää verkossa: ”Selviydyin tuosta kaikesta paskasta”

23-vuotias Viivi Katarine on viime päivinä noussut Suomen puhutuimmaksi bloggariksi, kun hänen Blogbook-blogisivustolle masennuksesta kirjoittamansa blogikirjoitus on levinnyt laajalle ja koskettanut kymmeniätuhansia ihmisiä.

Thaiboxingia ja kuntosalilla käymistä harrastava Viivi on muusikko-kirjailija Tumppi Varosen tytär ja kirjoittaa koskettavasti vakavasta masennuksestaan, johon hän sairastui teini-ikäisenä. Hänen isänsä lauloi tuolloin erään teini-ikäisenä itsemurhan tehneen tytön tarinasta ja kertoi Viiville laulavansa kappalen todellisuudessa hänelle.

– Sairastuin masennukseen 14-vuotiaana, kun jouduin raiskauksen uhriksi. Tämän jälkeen aloin käyttämään päihteitä, karkailin kotoa, kokeilin rajojani. Salasin raiskausta vuoden omilta vanhemmiltani, sekä ystäviltäni. Asia tuli ilmi, kun yritin itsemurhaa 15-vuotiaana, Viivi kirjoittaa.

Synkkä tarina saa lopulta monien vaiheiden jälkeen kuitenkin onnellisemman käänteen.

– Voin sanoa, että itken onnenkyyneleitä samalla kun kirjoitan tätä. Oon taistelija, ole Sinäkin. Mä selviydyin tuosta kaikesta paskasta. Tää teksti on niin v*tun aitoa, että tätä aidommaksi mikään ei enää voisi mennä.

Lue koko kirjoitus tästä.

Viihdeuutiset

Jounin Kaupan Sampo Kaulanen: ”Vaihtoehtona oli kuolema tai jatkaa eteenpäin”

Äkäslompolossa toimiva Jounin kauppa palkittiin äskettäin Some Awards -kilpailussa vuoden yllättäjänä ja vahvimmasta someläsnäolosta. Pystin vastaanotti Sampo Kaulanen, josta on tullut nopeasti suosittu sosiaalisen median tähti. Kaulanen on nyt ryhtynyt kirjoittamaan blogia Blogbook-blogipalvelussa.

Ensimmäisessä blogikirjoituksessaan Kaulanen kertoo lähes kulttimaineeseen nousseen Jounin kaupan tarinan 1950-luvulta tähän päivään. Samalla hän kertoo oman poikkeuksellisen värikkään historiansa lapsuudesta saakka, eikä matka yrittäjäksi ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista. Kaulanen kertoo muun muassa vakavasta liikenneonnettomuudestaan.

Lue koko kirjoitus tästä.

– Lukioaika oli mulle muutenkin aivan helvettiä. Hain itteäni, viina alkoi maistumaan ja muutenkin olo oli kauhean levoton. Mulla meinasi henkikin lähteä yhdessä vaiheessa kun 17v ajoin humalassa moottorikelkan niin pahoin auton perään että nikama selässä liukui paikaltaan. Siinä oli hengenlähtö lähellä. Tämä maksoi mulle armeija uran. Kärsin jumalattomista selkäkivuista 8v, Sampo Kaulanen kertoo blogissaan.

Talouden taantuma alkoi juuri kun uusi Jounin kauppa oli saatu auki massiivisissa avajaisissa Hanoi Rocksin ja Paula Koivuniemen vauhdittamana. Taantuma iski mieheen rajusti, ja samalla oli mennä sekä sukuyritys että henki.

– Lehman Brothers kaatui n.3vkoa avajaisista ja rahoitusmarkkinat sekosivat ja lama alkoi. En mie pystyny oleen silloin järjissäni… Alkoi maistua viina ja lääkkeet. Olo oli yksinkertaisesti niin kauhea että tuntui että sitä ei selvinpäin kestänyt.

– Mulle tuli täydellinen breakdown jossain vaiheessa ja olin niin syvällä että siinä oli vaihtoehtona kuolema tai jatkaa eteenpäin. Jostain vielä sain kaivettua voimia ja päätin että kun ei mitään ole enää menetettävää ja haluaa yrittää niin on yritettävä. Ensin vain on pakko päästä lääkkeistä irti.

Lopulta Kaulanen päätti lopettaa lääkekierteen ja lähti ulkomaille ottamaan vastaan vieroitusoireet. Se kannatti, sillä vaikeiden aikojen ja rajujen ”horkkien” jälkeen mies pääsi taas kiinni elämäänsä ja palasi lopulta kauppiaaksi Pohjoiseen. ”Never Give Up”, mies muistuttaa.

Viihdeuutiset

Niko Saarinen avautui blogissaan: ”Vuosi meni aika sumussa”

Suomen tunnetuimpien realitytähtien joukkoon Big Brother -ohjelmasta aikoinaan noussut Niko Saarinen on sittemmin nähty jo uudelleen samassa ohjelmassa sekä taannoin myös Viidakon tähtöset -ohjelmassa. Nykyisin Niko kirjoittaa Kesä!-viihdesivustolle BB-blogia.

Niko Saarinen, Blogbook
Niko Saarinen, Blogbook

Nyt Niko on ryhtynyt kirjoittamaan virallista omaa blogiaan suosittuun Blogbook-palveluun. Ensimmäisessä kirjoituksessaan Niko lunastaa faniensa odotukset avautumalla melko suorasanaisesti elämästään. Osallistuminen Viidakon tähtösiin sekoitti Nikon elämän, sillä sen jälkeen häntä vietiin vauhdilla ympäri maata.

– Yksinkertaisesti kokonainen vuosi meni aika sumussa. Aloitin uuden duunin ja sen rytmiin pääseminen oli kyllä aika haasteellista ihmiselle joka ei ihan oikeasti ollut tehnyt ”normaalia työtä” liki neljään vuoteen, Niko kirjoittaa blogissaan.

– Pakattiin laukkua uudestaan ja milloin löydettiin itsemme aurinkorannikolta ja sitten se viimeinen naula arkkuun taisi olla Big Brother. Kun mä tästä jälkimmäisestä kotiuduin ja istuin tyhjässä asunnossani, niin mä olin shokissa. Olin hypännyt asiasta X asiaan X ja siinä sivussa tehnyt Y:n A:n ja O:n. Oli niin tyhjä olo.

Lue Nikon koko kirjoitus tästä.

Viihdeuutiset

BlogBook ja Stara yhdistivät voimansa

Blogipalvelu BlogBook ja verkkomedia Stara ovat aloittaneet tiiviin yhteistyön, kun Stara Media Oy on ostanut osuuden BlogBook Finland Oy:n osakekannasta. Verkkopalvelut pysyvät erillisinä, mutta ne tekevät markkinointiyhteistyötä, ja blogikirjoituksia julkaistaan jatkossa myös Stara-kaupunkilehdessä.

Stara ja BlogBook aloittavat yhteistyön. Kuvassa BlogBookin Sami Kieksi ja Staran Jocka Träskbäck.
Stara ja BlogBook aloittavat yhteistyön. Kuvassa BlogBookin Sami Kieksi ja Staran Jocka Träskbäck.

– Blogipalveluiden merkitys mediakulutuksessa on tällä hetkellä kovassa kasvussa, ja BlogBook on strategisesti merkittävä osa Staran mediaperhettä. BlogBookilla on valtava potentiaali, ja aiomme kasvattaa siitä parissa vuodessa Staran tapaan alansa markkinajohtajan. Yhdessä voimme tarjota blogikirjoittajille merkittävästi kilpailijoita paremman medianäkyvyyden, Stara Median toimitusjohtaja Jocka Träskbäck kertoo.

– Yhteistyö Staran kanssa tuo BlogBookille paljon uusia mahdollisuuksia, mutta ei vaikuta lainkaan palvelun sisältöön. Voimme nyt tarjota bloggaajille näkyvyyttä verkon lisäksi myös printtimediassa. Valitsemme jatkossakin kirjoittajat tarkkaan, sillä panostamme määrän sijaan laatuun ja kasvatamme tarjontaamme monipuolisemmaksi. Kesän aikana mukaan on tulossa lisää kiinnostavia nimiä, BlogBook Finlandin toimitusohtaja Sami Kieksi kertoo.

BlogBook Finland Oy on vuonna 2014 perustettu tamperelainen verkkomediayhtiö. BlogBookin kirjoittajina toimii nimekäs joukko julkisuuden henkilöitä ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Mukana ovat muun muassa viihdekuningatar Martina Aitolehti, näyttelijä Antti Reini, julkkistaikuri Jori A. Kopponen, ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, muusikko Cristal Snow, mentalistit Noora Karma ja Pete Poskiparta, fitness-tähti Mari Valosaari, kohuohjaaja Jussi Parviainen, ex-pankkiryöstäjä Jan Jalutsi, kansanedustaja James Hirvisaari, liikemies Peter Fryckman, kansalaisaktivisti Dan Koivulaakso ja kunnallispoliitikko Wille Rydman.

Stara Media Oy on vuonna 2004 perustettu tamperelainen AAA-luottoluokituksen verkkomediayhtiö, jonka tunnetuin tuote on Suomen suurin yksityisesti omistettu verkkomedia Stara. Viikolla 24/2014 Stara oli TNS Metrix -mittauksessa Suomen 10. suurin verkkomedia 677.487 eri kävijällä. Stara on myös kaupunkilehti, jonka 100.000 kappaleen levikki jaetaan 350 jakelupisteessä 12 kaupungissa. Stara Median mediaperheeseen kuuluvat Staran ja BlogBookin lisäksi esimerkiksi Kuono-koirasivusto sekä Kesä!-viihdesivusto, jolla on Facebookissa peräti 305.000 tykkääjää.