Haisukeltajien vaaratilanne videolle – hai iski täydellä voimalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valkohait ovat maailman suurikokoisimpia petokaloja, ja niiden tiedetään kasvavan jopa kahdeksan metrin pituisiksi ja kahden tonnin painoisiksi. Yksi harvoista keinoista päästä tutustumaan valkohaihin lähietäisyydeltä joutumatta sellaisen kitaan on häkkisukellus.

YouTube
YouTube

Haiden lähettyvillä sukeltaminen on varmasti jännittävä kokemus vaikka ympärillä olisikin sen hampailta suojaava rautainen häkki. Tuoreella Youtube-videolla nähdään hurja tilanne, jossa valkohai tekee turhankin läheistä tuttavuutta Etelä-Afrikan rannikolla oleviin häkkisukeltajiin.

Petokala syöksyy täysin voimin päin häkkiä, ja vaikka se ei onnistukaan rikkomaan kaltereita, voisi sukeltajien housujen kuvitella menevän tässä vaiheessa pesuun. Raju mutta näyttävä hyökkäystilanne nähdään videon lopussa vielä hidastettuna.