Hurjapää kiipesi 280-metriseen piippuun – henkensä uhalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Korkean paikan kammo on konkreettista pelkoa aiheuttava tuntemus, jossa ihminen ehtii miettiä kaikki mahdolliset putoamisskenaariot sekunneissa. Pelkoa voi kuitenkin hallita. Kannattaa pohtia rehellisesti kammoa ja sitä, ovatko mielessä itävät uhkakuvat pelkästään mielikuvituksen tuotetta vai oikeasti mahdollisia tapahtumia.

YouTube
YouTube

Flaviu Cernescu on hurjapää, joka osaa laskea mielessään putoamisen todennäköisyyksiä jopa hieman alakanttiin. Tämän todistaa tuore video, jolla näytetään kuinka kylmähermoinen mies kiipeää Romanian Pitestissä sijaitsevaan piippuun ilman asianmukaisia turvavarusteita ja -valjaita. Piippu on 280 metriä korkea.

32-vuotias mies kiipeää piippuun ensin sähköjohtoa pitkin, jonka jälkeen hän pääsee kapuamaan tikapuita pitkin. Jo piipun puolessa välissä maisemat ovat niin henkeäsalpaavat, että rohkeampikin itkisi kauhusta. Flaviu ei paljoa hätkähdä korkeuksista, vaan ylittää korkeuksiin kohoavan piipun suun ruosteista metallirakennelmaa pitkin. Vaikka ei kärsisikään korkean paikan kammosta, on videota katsoessa pakko ottaa tuolista kiinni.