Kurt Cobainista dokumenttielokuva – mukana ennenkuulematonta musiikkia!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Legendan maineesta nauttiva 90-luvun grunge-yhtye Nirvana lopetti toimintansa vuonna 1994, kun yhtyeen 27-vuotias laulaja-kitaristi Kurt Cobain menehtyi. Nirvanan musiikki on kuitenkin jäänyt elämään yhtyeen levyjen muodossa, ja bändi nauttii edelleen jättiläismäisestä suosiosta.

Kurt Cobainin elämästä on valmisteilla kattava dokumentti, jonka taustalla ovat HBO-kanava, Oscar-ehdolla ollut ohjaaja Brett Morgen ja rokkarin tytär Frances Bean Cobain. Elokuvan tekijät ovat olleet yhteistyössä Cobainin perheen kanssa, ja heillä on ollut pääsy muun muassa tähden päiväkirjoihin ja kotivideoihin.

Kaiken kukkuraksi elokuvassa tullaan kuulemaan The Hollywood Reporter -lehden mukaan Cobainin ennenjulkaisemattomia kappaleita. Kahdeksan vuoden ajan työn alla ollut Kurt Cobain: Montage of Heck -dokumenttielokuva saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa ensi vuonna. Vielä ei ole tiedossa, koska se tullaan näkemään Suomessa.

Yhtyeen In Utero -levystä julkaistiin taannoin 20-vuotisjuhlajulkaisu, joka piti sisällään yhteensä 70 kappaletta. Nirvanan jäljellä olevat jäsenet Dave Grohl ja Krist Novoselic yhdistivät joulukuussa 2012 voimansa Beatles-rokkari Sir Paul McCartneyn kanssa esiintyäkseen New Yorkin Madison Square Gardenissa järjestetyssä hyväntekeväisyyskonsertissa. Edesmenneen Kurt Cobainin ja muusikko Courtney Loven tytär Frances on nykyisin upporikas miljoonaperijä.