Lampaankyljys lähetettiin avaruuteen – odottamaton näky stratosfäärissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Avaruusrakettien mukana maan ulkopuolelle on päätynyt muun muassa musiikkia, omenapuun pala ja Playboy-lehtiä. Osa esineistä on saatu aluksiin astronauttien salakuljettamina. Näiden esineiden lisäksi myös tavalliset ihmiset ovat lähettäneet esineitään avaruuteen esimerkiksi sääpallojen kyydittäminä.

Nikesh Shulka ja Nick Hearne lähettivät avaruuteen lontoolaisesta lempiravintolastaan ostamansa lampaankyljyksen. He varustivat avaruuspaketin GoPro-kameralla ja GPS-paikantimella. Valitettavasti kaverukset menettivät yhteyden palloon ja kyljykseen pian taivaalle lähettämisen jälkeen.

Kylmä ilma tuhosi jäljittimen, ja he ajattelivat, että menettivät kameran ja videomateriaalin lopullisesti. Yllätys oli melkoinen, kun 132 kilometrin päässä lähetyspaikasta työskennellyt maatilallinen otti yhteyttä Nick Hearneen. Kamera oli löytynyt, ja sen myötä myös sata minuuttia avaruusvideota 31 kilometrin korkeudessa stratosfäärissä lentäneestä lampaankyljyksestä. Kaksikko sai nimensä ravintolan Wall of Famelle, Mirror-lehti raportoi.