Mies piirsi 7 vuotta labyrinttia – tältä näyttää valmiina

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Labyrintit ja sokkelot ovat kiehtoneet ihmiskuntaa kautta aikojen, ja niitä on käytetty myös viihdeteollisuudessa muun muassa elokuvien innoittajina. Nyt eräs japanilainen mies on piirtänyt jättikokoista sokkelorykelmää seitsemän vuoden ajan.

Hänen poikansa julkaisi kuvan labyrinttipiirroksesta Twitteriin koko maailman ihmeteltäväksi. Pikkutarkka piirustustyö on häkellyttävä ja täynnä yksityiskohtia. Olisi kiva päästä kokeilemaan, kuinka kauan menee aikaa oikean sokkeloreitin ratkomiseen. RocketNews24-sivuston mukaan sama piirtäjä on aloittanut myös toisen labyrintin tekemisen.

Labyrinteissä on yleensä yksi ainoa mahdollinen kulkureitti, ja muut johtavat umpikujaan tai aloituspisteeseen. Keskiajalla labyrintit symboloivat polkua Jumalan luokse, ja matka kohti pelastusta oli kuin pyhiinvaellus. Puistolabyrintit edustavat nykyaikaisia sokkeloita, joinne ihmiset voivat mennä samoilemaan pensasaitojen väliin.