Puutarhuri raivoaa taimilleen – paljasti hyvän syyn huutamiselle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brittiläinen Matt Simpson on vuosia kasvattanut maan tulisimpia chilejä. Miehen keinot saada chileistä tulisia arveluttavat monia, mutta Simpson on vakuuttanut, että hänen keinonsa tempsii kasveihin. Mies nimittäin huutaa ja raivoaa säännöllisesti kasveilleen.

Mies on kertonut, että hänen äkäisistä ja vihaisista chileistään on tullut muita tulisempia. Chilifestareilla Matt Simpsonin chilit ovat olleet ylivoimaisesti tulisimpia, ja Scovillen asteikolla tulisuus on ollut 1,6 miljoonan luokkaa. Mies on nimennyt tulisemman chililajikkeensa Katie Habaneroksi ja miedomman chilinsä Lucyksi.

Mies on kertonut, että hän ärsyttää kasvejaan säännöllisesti. Mies muun muassa käy puraisemassa pieniä paloja pois chileistä niiden kasvuvaiheessa. Paprika muuttuu tulisemmaksi, kun hedelmä ei ole valmis syötäväksi. Luonnossa eläimet syövät chilejä ja kasvi puolustautuu tulemalla tulisemmaksi, jottei eläin voisi syödä kaikkia kasvin hedelmiä. Mies teeskentelee olevansa kasvia uhkaava eläin ja kasvi reagoi siihen.

Miehen kasvatusmetodit ovat hauskuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa. Simpson on voittanut useita chilikilpailuja ja chilit ovat rikkoneet ennätyksiä tulisuudellaan. Daily Mail -lehden mukaan mies keksi kovat kasvatuskeinot vahingossa. Hän oli unohtanut muutaman kasvinsa hoitamisen ja jättänyt ne kastelematta. Yllätykseksi kasvien chileistä tuli tulisempia ja mies tajusi, että laiminlyömisestä oli jotain hyötyä.