Teeyhtiö vakuutti koemaistajan kielen 1,3 miljoonasta eurosta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kielen pinnassa on makuaistimuksia välittäviä soluja. Kielen takaosan makureseptorit aistivat karvasta, reunaosat happamaa ja suolaista ja etuosa makeaa makua. Brittien rakastama tee on maassa niin arvostettu juoma, että tehtailla on omat teemaistajansa laaduntakaajina.

Yksi maan menestyneimmistä teemaistajista on 32-vuotias Sebastian Michaelis, joka työskentelee teejätti Tetleyn leivissä. Nyt teealan yritys on vakuuttanut kallisarvoisen maistajansa kielen huikeasta miljoonan punnan suuruisesta summasta, joka on euroissa 1,27 miljoonaa. Vakuutus korvaa, mikäli Michaelis kohtaa äkillisen toimintahäiriön makunystyröissään.

Mies aloitti työnsä Tetleyllä yhdeksän vuotta sitten, ja hän pystyy tunnistamaan 1.500 eri teelaatua. Yhden maun analysoimiseen kuluu noin 15 sekuntia. Hän toimii tätä nykyä Tetleyn tärkeimpänä laaduntarkkailijana. Yhtiön mukaan tee on yhtä jalo juoma kuin samppanja, viini tai viski, Mirror uutisoi.