Kaupan kassa taltutti ryöstäjän – iski viivakoodinlukijalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yleensä ryöstötilanteessa ihmisiä kehoitetaan antamaan suosiolla omaisuutensa varkaalle, eikä asettua poikkiteloin ainakaan aseistetun rikollisen kanssa. Materia on pieni menetys henkeen verrattuna. Eräs japanilaisen kaupan kassa oli eri mieltä.

Osakassa Family Mart -lähikauppaa ylläpitänyt 41-vuotias mies huomasi, että liikkeeseen astui nuori mies. Nuorukainen meni suoraan kassalle ja oli ostavinaan ensin tupakkaa. Myyjä otti askin kassalle ja luki tuotteen viivakoodin skannerilla. Samassa asiakas otti esiin teräaseen ja tyhjän kassin.

Veitsen kanssa uhitellut poika sanoi myyjälle, että haluaa kassan rahat. Hän ei kuitenkaan tajunnut, että kassahenkilö piteli edelleen kädessään viivakoodinlukijaa. Myyjä huusi ryöstäjälle, että hän voi painua hiiteen ja löi viivakoodinlukijalla puukkoa pidelleeseen käteen. Veitsi lensi maahan ja varas pinkaisi karkuun ilman saalista, Mainichi Daily uutisoi.