Kardashianin äiti sai oman hahmonsa hittipeliin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen mediapersoona Kim Kardashian sai taannoin oman videopelinsä Kim Kardashian: Hollywood -mobiilipelin muodossa. Peli on kerännyt lyhyessä ajassa tähtitieteellisiä summia, ja nyt Kimin äiti haluaa viipaleensa menestyskakusta.

Splash
Splash

Kim Kardashianin managerina toimiva Kris Jenner on nähnyt suuren vaivan saadakseen perheensä mediamaailman tunnetuimpien ihmisten joukkoon. Tässä hän on onnistunut ja nainen nauttii täysin rinnoin julkisuuden tuomista eduista – rahasta puhumattakaan. Nyt 59-vuotias Kris Jenner on päässyt 200 miljoonan dollarin arvoisen mobiilipelin hahmoksi.

Kim ansaitsee pelin nettotuotoista muhkean 45 prosentin potin. Emme tiedä jakaako Kris Jenner uuden hahmon myötä osuuden. Kerroimme heinäkuussa pelin tuottaneen 62 miljoonaa euroa, ja myöhemmin 43,4 miljoonaa dollaria. Sovelluksen on kehittänyt Glu Mobile -yhtiö. Peliä on pelattu sen ilmestymisen jälkeen noin 5,7 miljardia minuuttia ja se löytyy 22,8 miljoonan ihmisen älypuhelimelta.

Pelin taloudellinen menestys perustuu varsin ovelaan taktiikkaan. Pelin voi ladata älylaitteelle ilmaiseksi, mutta pelaajan täytyy käytännössä maksaa oikeaa rahaa, mikäli hän haluaa edetä pelissä. Kim Kardashian: Hollywood -peli on saatavilla iOS ja Android-laitteille. Pelin päämääränä on luoda oma nouseva julkkiksensa ja lopulta saavuttaa runsaasti mainetta ja mammonaa.